Kontakt

Om Dagplejen

Dagplejen i Frederikssund kommune er for børn mellem nul og tre år. Der er omkring 58 dagplejere og ca. 240 børn indskrevet. Hver dagplejer modtager fire børn og kan i perioder have et gæstebarn. Den enkelte dagplejer må maksimalt have fem børn. Dagplejen hører under Dagtilbud og er inddelt i fem områder:

Dagplejen er et overskueligt miljø, hvor børnene er i hjemlige omgivelser. De tætte relationer mellem dagplejer og barn giver gode muligheder for individuelle hensyn. I dagplejen er det at have god tid en kvalitet. Dagen er præget af hverdagsaktiviteter, udvikling, nærhed og omsorg.

Et dagplejehjem er foruden at være en arbejdsplads også et hjem for en familie. Dette er med til at skabe det nære hjemlige miljø for børn i dagplejen.

Dagplejebørnene færdes både i et lille overskueligt miljø, men mødes også med andre dagplejere og deres børn. Dagplejerne har derfor lokaler til rådighed i de enkelte områder. Her mødes dagplejerne ca. én gang om ugen i legestue og er sammen om en række aktiviteter. Det er også her, dagplejerne planlægger fælles udflugter og de forskellige aktiviteter.

I legestuen får barnet mulighed for at lære sin gæstedagplejer bedre at kende, så det er et kendt ansigt, barnet møder, når det skal i gæstedagpleje, hvis dagplejeren holder ferie eller er syg.

Ligeledes vænnes barnet langsomt til at færdes i en større social sammenhæng.

Selvbetjening

Find det hurtigt:

Børneintra

Log på Børneintra.

Nyhedsservice

Abonnér på nyheder fra hjemmesiden.

Printet fra /Om-Dagplejen